ELELMESTULELO.HU
Surviving progress - Túlélni a fejlődést...Miért
Magamról
Méhek, méhészet
Atkacsík, glicerox
Méhészeti szublimáló
Csemegeszőlő
Gomba, gombászat
Tyúkok, kakasok
Növények, virágok
Malacok, sertések
Hülyeség határai
Adok-Veszek
Vendégkönyv
A világ dolgai
Kedvenceim
Kapcsolat
Vásárlás
Csere

A vásárolt termék átvétele, szállítása

Átvétel

- elsősorban személyes átvétel a lakcímemen (a pontos címet telefonon beszéljük meg)

- vagy postai küldéssel az alábbiak szerint:

Postai küldést csak ajánlott (regisztrált) levélként vagy postai csomagként vállalok. Költségeiről emailben adok tájékoztatást.

A postaköltség az a "csomagolás és postaköltséget" tartalmazza. Ebben benne van az, hogy keresek egy tasakot, becsomagolom, kinyomtatom a cím címkét, ráragasztom a környezetvédelmi termékdíjjal terhelt ragasztószalaggal, kitöltöm az ajánlottas papírt és elviszem a postára, ott sorban állok.

Ha a postai díjszabás változik akkor én is igazítom a díjakat.

Mindig előre megmondom, hogy mennyibe fog kerülni összesen a postai küldés.
Az összeget a postai díjakkal együtt kérem átutalni, vagy ha a vevőnek nincs bankszámlája akkor postautalványon tudja elküldeni a címemre.

Postautalvány

Sajnos az a tapasztalatom, hogy sokan azt sem tudják mit jelent a postautalvány. Erre csak onnan következtetek, hogy már többször kaptam ezzel kapcsolatos kérdéseket, ráadásul több egymástól független embertől. Komolyan nem hiszem el, hogy ilyen kérdések felmerülhetnek a XXI. században :)

Tehát a postán kérsz egy rózsaszínű postautalvány csekket, ezt kitöltöd majd odaadod a postai ügyintézőnek, akkor az fogja tőled kérni azt a pénzt amit ráírtál a csekkre és még a feladás díját is. Sikeres feladás után ezt elküldi nekem a posta a pénzzel együtt. Ha ez a postautalvány megérkezett akkor tudom elpostázni a kért cuccokat, mindenféle utólagos költség vagy utánvétel nélkül.

Nem tudom miért kell összekeverni a postautalványt az utánvételes küldéssel ?

De ha postautalványon küldöd bankszámlára akkor a bank meg a posta lenyúl még 300 Ft-ot azért mert nekik is dolgozni kellett, ezért ha mégis postautalványon utalsz bankszámlára akkor ezt a 300 Ft-még add hozzá, vagy írjál nekem és megadom a címemet ahova küldheted, és ekkor nem nyúl le a bank meg a posta rólam pénzt, s így nem is számítok fel plusz költséget.

Utánvétel kizárva

Ha valaki mégis annyira az utánvételes küldéshez ragaszkodik, akkor előre elküldi postautalványon a postára adás díját (a postautalvány fogalma az előbbiekben részletezve) és akkor ebből a pénzből fogom neki postára adni utánvételesen.
Továbbá még felszámítok hozzá 200 Ft-ot, mert a nyomtatvány kitöltést nem lehet gépesíteni, ezért kézzel kell megírnom azt a cetlit ami utánvételes feladáshoz kell, plusz címkét kell ragasztanom az értékről a csomagra, majd várhatom, hogy mikor lesz itt a pénz és ha éppen nem talál itthon a postás, akkor el kell érte mennem ismét a postára és megint sorban kell álljak egy másik ablaknál, hogy végre lezáruljon az ügylet. Na hát ezért nem szeretem az utánvételt.

Bizalom

Néhányan visszakérdeztek már, hogyha én nem bízok meg bennük akkor ők miért bízzanak meg bennem ?

Ez egy jó és érdekes kérdés.... többnyire olyanok kérdezik ezt akik valami ingyenes levelezőrendszerből valami álnéven esetleg a saját nevükön írogatnak, és akikről azt sem lehet tudni, hogy kicsoda, mi a neve ....

Az egész onnan indult, hogy régen mindenkinek postázgattam utánvételesen, aztán emlékeim szerint 1 vagy 2 ember úgy gondolta, hogy mégsem veszi át a csomagot. Na ekkor nekem ugyan a cucc vissza jött, de az utánvételes feladás árát az akkor még 5-700 Ft-ot azt bebuktam. Sőt azóta ez már több ezer Forintnyi összeg is lehet. Na hát akkor az ilyenek miatt én nem vagyok hajlandó senkinek sem utánvételesen vagy előre feladni semmit sem.

Azóta már kaptam olyan kérdést is, hogy hát nem ismer engem így miért bízzon meg bennem ?
Erre a válaszom a következő: Én sem ismerem a túloldalon lévőt ezért nem hitelezek meg neki 1 Ft utánvételes postaköltséget sem, hogy aztán vagy átveszi, vagy nem.

Sőt ír az egyik, hogy bíróságra járt vidékre, mert 100,000 Ft-ot utalt valakinek... hát aki olyan hülye, hogy ekkora összeget utal egy ismeretlennek az meg is érdemli, hogy bíróságra járkáljon. Ekkora összeget én sem utalnék senkinek sem, inkább oda utazok 3-5000 Ft-ból és az a biztos.
Nálam nincs is ekkora tétel, de ha meg bárkit is becsaptam volna már rég el kellett volna tűnnöm, és az internet is tele lenne azzal, hogy én becsaptam, átvertem.

Viszont már több éve megvan ez a weboldalam és eddig még senki sem reklamált amiatt, hogy nem küldtem el neki a cuccot annak ellenére, hogy előre kifizette.

A továbbiakban is meg szeretném tartani ezt a weboldalt és nem kívánom magamat lejáratni és utána bujkálni piszkos néhány száz vagy ezer forint miatt.

DE

ha valaki a fentiek ellenére is úgy gondolja, hogy én be fogom csapni, akkor jöjjön el személyesen, és megnézheti, kipróbálhatja mit vesz. Vagy ha ez sem jó, akkor nem vesz semmit és kész, max. egy jót leveleztünk vagy telefonoztunk.

Ja, apropó telefon

Negatív kedvencem a következő : "Hívtam x óra perckor nem lehetett elérni és ezért én elérhetetlen vagyok."

Ha én valakit el akarok érni akkor egy napon több - általában 5-6 - különböző időpontban hívom, de ha nagyon el akarom érni akkor az előbbit 2-3 napon keresztül próbálom és ha ekkor sem tudom elérni akkor kijelenthetem, hogy az illetőt nem lehet elérni.

De amelyik 1 hívást megereszt és utána kijelenti, hogy engem nem lehet elérni az menjen a 3.14csába mert oda való. Őszintén szólva az ilyen az ne is akarjon elérni.

Szóval aki azt gondolja, hogy a telefon az be van drótozva a fejembe mint sok faszbúkosnak a faszbúk, hogy azzal fekszik és azzal kel, szóval őket ki kell ábrándítsam ebből az álomvilágból.

A mai világunk eljutott arra a szintre ahol a mobiltelefon mint megfigyelőberendezés funkcionál és nem az eredeti kényelmi funkcióját tölti be. Így részemről a mobiltelefon átalakult stabil telefonná, mert nem kívánok semmilyen nyakamba akasztott nyomkövetővel mászkálni, mint a sok faszbukker.
Egy másik weboldalon láttam :

Ha nem tetszik az oldal, az ALT-F4 gombokkal jelezheted.


Hirdetési partnerek:

Kattints a hirdetésre
Kattints ide


LinkTár.hu