ELELMESTULELO.HU
Surviving progress - Túlélni a fejlődést...Miért
Magamról
Méhek, méhészet
Atkacsík, glicerox
Méhészeti szublimáló
Csemegeszőlő
Gomba, gombászat
Tyúkok, kakasok
Növények, virágok
Malacok, sertések
Hülyeség határai
Adok-Veszek
Vendégkönyv
A világ dolgai
Kedvenceim
Kapcsolat
Vásárlás
Csere

Növények, virágok, fák, bokrok

Miért kezdtem el növényekkel foglalkozni ?

Mert elegem lett azokból a gyönyörű paradicsomokból, paprikákból, gyümölcsökből amiket a nagy bevásárló központokban és a piacokon lehet vásárolni.
Se ízük nincs, se illatuk, szépek de üresek ízetlenek és mindezért cserébe még drágák is. Hiába vettem meg a legdrágább paradicsomot, az is ugyanolyan szar volt mint az összes többi. Így aztán 2015-ben ültettem a kertben saját paradicsomot, hát kevesebb, mint a több sikerrel, mert az esős időben az egészet elvitte a paradicsomvész, kb. 10 szemet tudtunk belőle enni ami éppen megmaradt még. DE az íze már akkor is más volt mint bármelyik bolti szarnak.
Ezért döntöttem, hogy kicsit függetleníteni tudjam a növényeket az időjárás viszontagságaitól, fólia sátor lesz a nyerő.
Ez is egy külön szakma, de megcsináltam. A paradicsomok nagyon finomak, azóta amióta van saját több 10 kilót felfalok egy évben, míg azelőtt a boltból szinte nem is vettünk mert olyan szar volt.

Semmi műtrágya, semmi műszar, csak igazi komposzt és a jó öreg földanya, meg esővíz. Ők együtt képesek minden olyat megadni amire a nagyüzemi termelés a profit miatt soha nem lesz képes.

De ennek is meg van az ára, több időt kell a kertben tölteni ás foglalkozni kell vele. Továbbá az én kis paradicsomjaim lehet, hogy kicsik aprók, kb. mint egy szilva, de van ÍZE, zamatos rostos és nem az vizes savanyú izé....
Hirtelen neki futásból ennyit írtam ide.

 

 

Egy másik weboldalon láttam :

Ha nem tetszik az oldal, az ALT-F4 gombokkal jelezheted.Hirdetési partnerek:

Kattints a hirdetésre
Kattints ide


LinkTár.hu