WWW.ELELMESTULELO.HU
Surviving progress - Túlélni a fejlődést...Miért
Magamról
Méhek, méhészet
Tyúkok, kakasok
Szőlő
Növények, virágok
Malacok, sertések
Érdekes filmek
Hülyeség határai
Adok-Veszek
Vendégkönyv
Kapcsolat
Vásárlás
Csere

Szőlő

Engem is megfertőzött ez a csemegeszőlő fajta gyűjtési/ültetési marhaság.

Igazából már tavaly is akartam szőlőt ültetni és kaptam is néhány venyigét, de az abszolút hozzá nem értés és a szárazság miatt a sok dugványból talán egy ha megmaradt, de lehet, hogy az sem.

Na aztán felfedeztem a juhtyúkon a szőlős videókat, hát mondanom sem kell, elszabadult a fantáziám....
Magbörzén beszereztem 3 fajta venyigét Saszla, Pannonia, meg még valamilyen, csak aztán mire hazaértem összekeveredtek így most nem tudom melyik milyen fajta.
Aztán kaptam még Othello venyigét is, igazából szeretem is az Othello szőlőt.

Neki is láttam még februárban a gyökereztetésnek, és ma 2020.03.21-én elültettem (pákosztos:) komposztos földbe műanyag virág cserepekbe. Az egyik venyigét véletlenül fordítva gyökereztettem, hát nem pattantak ki rajta a rügyek és valamiért mindenáron felfelé akart nőni a gyökere, persze azt meg a növény nem akarta, így aztán ez lett belőle:

Ja, a gyökérkezdeményes részt levágtam az látható a képen, míg a venyige másik felét megpróbálom fordítva hátha nem sértődött meg annyira és meggyökeresedik a másik oldala.
Hirtelen neki futásból ennyit írtam ide.

Vettem ettől a Borisz faszitól néhány tövet meg venyigét, rendkívül borsos áron, a szállíásról meg ne is beszéljünk valami 3650 Ft körüli összeget fizettem érte. Hát mit mondjak az ár érték arány az kb. nulla, 2 tő (egy preobrazsenie, meg egy landis) a mai napig nem hozott egy rügyet sem. Gyanítom nem is fog már. Egy másik preobrazsenie, meg az alján rügyezik, A vesszők sem voltak jobbak. Kétféle KS-velless érkezett nem tudom miért én nem is kértem belőle 2 db-nál többet, de a fele gyökereztetése meg sem indult, de lagalább a Dubovszki rozovij , abból több gyökeres lett. A kiszolgálás kb. pocsék. Emailre nem válaszl a telefonon is csak 5-6 több különböző alkalommal történő probóbálkozás után sikerült velük beszélni.

Aztán vettem magyar honban egy csomó szőlő fajtát termelőtől, vad alanyra oltva. Az egyik szállítónak , kb 20%-ka ki sem akar hajtani míg a másik szállítótól az összes már 20cm-es hajtásokkal büszkélkedhet, pedig 1 nap eltéréssel érkezett mind a 2 csomag és ugyanolyan bánásmódban részesültek. Úgyhogy, most lett vagy 50 tőkém, remélem ez a májusi hideg nem teszi tönkre a kis hajtásokat.

 

 


Egy másik weboldalon láttam :

Ha nem tetszik az oldal, az ALT-F4 gombokkal jelezheted.


Kattints a hirdetésre
Kattints ide

LinkTÁR-TOP