Örökzöld Mirtuszlonc - (Lonicera nitida)


A (3ik) képen látható növények eladók.

A növény leírása:

Örökzöld Mirtuszlonc - (Lonicera nitida)

Örökzöld árnyéktűrő cserje, alacsony növésű, szegélynövény, gondozási igénye minimális, félárnyékos helyet kedveli, szárazságtűrő, nyírás nélkül is szép, sövénynek vagy talajtakarónak is alkalmas.
A mirtuszlonc egy Kínából származó örökzöld cserje, mely árnyéktűrésének és könnyű alakíthatóságának köszönhetően egyike a legnépszerűbb, elsősorban szegélyezésre használt sövénynövényeknek. Maximum 1,5m magas, sűrűn elágazó, fagytűrő dísznövény, melynek szürkésbarna ágait sűrűn borítják a fényes, tojásdad, sötétzöld levelek. A mirtuszlonc virágzása a tavasz végére esik, s ez időszak alatt viszonylag nagy számban hozza apró, illatos, krémszínű tölcséres virágait, melyek azonban nem képviselnek igazi díszítőértéket. Virágait a késő nyár, illetve az ősz folyamán időnként apró, lila, fényes, üveggolyóhoz hasonló termések követik, melyek sokáig a növényen maradnak, s amelyek emberi fogyasztásra nem alkalmasak.
A kertészeti változatok között léteznek sárgatarka (pl. 'Lemon Beauty'), illetve sárgászöld levelű változatok is. A hazánkban leggyakrabban ültetett fajták a 'Maigrün', illetve az 'Elegant'. A mirtuszlonc sokban hasonlít közeli rokonára, a szintén örökzöld törpe loncra (L. pileata), azonban utóbbi kifejezetten elterülő habitusú, így 0,7 méternél ritkán nő magasabbra. Egyes botanikusok mindkét fajt a fagyalképű lonc (L. ligustrina) egy-egy alváltozatának tekintenek.


Az ára csomagolás nélkül szabad gyökerűen 400 Ft/db
(kiásom a földből és a kezedbe adom),
vagy nagyságtól függően és műanyag edénybe ültetve 700-900-1200 Ft/db.


Nézd meg a többi holmit is

Banner hirdetés:

Kattints a hirdetésre
Kattints ide